Våre Produkter

Vi høster alle våre produkter fra skogen på østlandet, og behandler både vekstene og naturen med respekt og omtanke. Vi er opptatt av å bevare vår flora og fauna, og vise hensynsfullhet og ydmykhet for dens rikdom og muligheter.

Ingen av våre produkter har vært igjennom moderne fabrikkering, men er høstet, behandlet og pakket skånsomt og hygienisk, uten bruk av moderne redskaper eller remedier.

KOMBUCHA

Kombucha (15)aKombucha er en frisk, syrlig drikk, som består av te, sukker og en gjæringskultur kalt SCOBY. “SCOBY” står for Symbiotic Culture of Bacterias and Yeast.
Sukkeret er mat for gjær og bakterier som danner SCOBY-laget, et tykt, soppaktig lag, som hviler på toppen av kombuchaen når den er ferdig.
Det er denne som lager smaken, surheten og fremmer gjærings-prosessen som skaper de helsemessige fordelene. Kombucha kan også inneholde en liten mengde alkohol (bare 0,5% -3% avhengig av gjæringen), glukonsyre, eddiksyre, melkesyre og noen stoffer som motvirker bakterier. Mange beskriver smaken av kombucha som søt og syrlig, nesten som brus med en liten eddik-smak.

Kombuchaens opprinnelse er tradisjonelt forbundet med Asia, Russland og Tyskland, men ble en populær drikk globalt ved slutten av 1990-tallet.

 

CHAGA

slide1

Chaga er en unik tresopp ved at den vokser på levende trær, vanligvis bjørk. Den vokser helst i kaldere nordlige strøk, og var kjent i sibirsk tradisjon som Sopprikets Konge. Den eldste teksten i kinesisk medisin, Shennong Ben Cao Jing, nevner Chaga som en overlegen tonifiserende medisin.

I Norge er chaga kjent som kreftkjuke, et navn som reflekterer dens tradisjonelle bruk i folkemedisinen.

URTER

herbsKun friske toppskudd høstet på rene vokseplasser. En av våre aller mest næringsrike planter. Et utmerket styrkemiddel, og kan anvendes mot en rekke helseplager. Kraftig blodrensende og giftutdrivende virkning. Velegnet til supper, gryter, stuinger, og som te.

SOPP

kantarellSopp fra Norske skoger er som naturens gull. Mange har ennå ikke oppdaget verdien av sopp.

Den kan brukes i en rekke matretter og kan være med på å piffe opp selv den kjedeligste rett.

Vi høster sopp fra Norske skoger, tørker den og bruker den til alt fra krydder, til tilbehør. Noen sopper passer best til vilt og kjøtt, andre er perfekte til fisk, eller som en ren vegetar-biff.

Translate »