OPPSKRIFT PÅ LIPOSOMAL VITAMIN C

Man trenger flg. for å lage Liposomal Vitamin C:

– Ren Askorbinsyre (Fås på apotek).
– Solsikkelechitin granulat (ikke soya), (Fås på helsekost i Sverige) Med minimum 22% fosfatidylkolin.
– Ethylalkohol (som i vodka), 40, 60, 70, eller 98% styrke. (Fås hos vinmonopol, systembolag, eller i Hedmarken, evt. Indre Østfold).
– Destillert vann
– Ultralydvasker
– Blender
– Glasskrukke, som rommer ca 1 liter.
– Termometer (kan bruke febertermometer, må kunne måle mellom 30-40 grader).

Man MÅ ikke ha destillert vann og ultralydvasker, men det gjør den ferdige blandingen enda mer potent.

Blandingsforhold:

Skjema 1:

Ingrediens prosent Grams
Destillert vann 50,3% 477,6
98% etylalkohol 12,1% 114.8
vitamin C 16,9% 160,5
lecithin granuler 20,7% 197,1
Skjema 2:

Ingrediens prosent Grams
Destillert vann 43,7% 415,3
70% etylalkohol 18,6% 177,1
vitamin C 16,9% 160,5
lecithin granuler 20,7% 197,1

Skjema 3:

Ingrediens prosent Grams
Destillert vann 40,6% 385,8
60% vodka 21,7% 206,6
vitamin C 16,9% 160,5
lecithin granuler 20,7% 197,1

Skjema 4:

Ingrediens prosent Grams
Destillert vann 26,8% 254,6
40% vodka 35,6% 337,8
vitamin C 16,9% 160,5
lecithin granuler 20,7% 197,1

Slik gjør man:

  1. Velg skjema ovenfor i forhold til styrken på alkoholen du skal bruke. Det finnes eksempler på 4 forskjellige alkoholstyrker.
  2. Finn frem glasskrukken og ha oppi alkohol i antall gram, etter skjemaet du bruker.
  3. Putt så oppi vann etter mål i skjemaet du bruker.
  4. Putt oppi askorbinsyre etter mål i skjemaet du bruker.
  5. Varm opp blandingen til 35°C.

  6. Sett glasskrukken med blandingen oppi en ultralydvasker (med vann oppi), som du setter på og lar virke imens du rører ut blandingen. La helst glasskrukken «henge fritt» i vannet i ultralydvaskeren, fordi om den berører veggene, vil vibrasjonen bli kraftigere og mindre effektiv. Prosessen tar fra 15-30 minutter.
    Har du ikke ultralydvasker, kan du varme blandingen sakte opp til maks 40°C og minimum 35°C imens du rører ofte, helt til blandingen er 100% løst opp.

  7. Tilsett lecithinen i glasskrukken og hell deretter raskt i blenderen.
  8. Bland i omtrent fire minutter på full styrke. Det er viktig at blandingen er temperert (du kan kjenne på glasset på blenderen), da dette sikrer at lecithinen har smeltet og unngår enhver sjanse for separasjon. Hvis du ikke har oppvarmet lecithinen nok på dette stadiet, vil du se separasjon i blandingen etter en dag eller to.
  9. Når du er ferdig, sett blandingen i kjøleskapet.

  10. Gjenta denne blandings- og kjøleprosessen fem eller seks ganger i løpet av tolv timer for å være sikker på at lecitingranulatene har blitt grundig oppløst i vann-, alkohol- og C-vitaminløsningen.
  11. Med unntak av den første blandingen, må du sørge for at temperaturen nå ikke overstiger 32°C. For en normal blender, tar dette bare to til tre minutter å blande.
    Blandingsprosessen vil lage små bobler på toppen av blandingen. For at ultralydmaskinen skal fungere med maks effektivitet, er det lurt å fjerne disse boblene. Denne prosessen er også kjent som ‘avgassing’:
  12. Bland blandingen en siste gang til blenderkrukken føles varm å ta på Den liposomale vitamin C-blandingen bør oppnå omtrent 35°C, noe som skjer automatisk under «blendingen». Hell blandingen så i glasskrukken og dekk til med litt klar plastfolie.
  13. Plasser deretter glasskrukken i ultralydmaskinen igjen i omtrent 30 minutter eller til boblene er steget til toppen.
    Legg til slutt merke til den mye mer definerte linjen mellom boblene på toppen og væske på bunnen.
  14. Skum av boblene på toppen av blandingen og hell i en glassbeholder og sett i kjøleskapet.

    Denne oppskriften inneholder omtrent 0,2 gram C-vitamin per milliliter.
    Rundt 50 ml tilsvarer ca 10 gram (10.000 mg) C-vitamin.
Legg igjen en kommentar