Chaga

CHAGA (Inonotus Obliquus)
Chaga (Norsk: kreftkjuke) har blitt verdsatt av flere urbefolkninger på hele den nordlige halvkule som den mest verdifulle av alle de medisinske soppene i naturen. I Sibir har chaga tradisjonelt hatt tilnavnet «sopprikets konge», på grunn av sine overlegne egenskaper som naturlig universalmiddel.

Chagaen gjenkjennes ved sin klassiske, svarte struktur som minner om brent tre. Den er relativt lett å vippe løs fra et tre og kan lett forveksles med en kote. Koten har trestruktur tvers igjennom og er en utvekst av selve treet.
Den svarte delen er den som er mest rik på antioksidanter. Chaga inneholder mer antioksidanter enn kakao.
Inne i kjernen sitter et mer porøst svampaktig lag som er selve soppen med sporene. Man kan tydelig se en gylden orange/gulaktig farge med et lysere årenett.
Det er i dette laget bl.a. betaglukanene sitter.
Chaga finnes i gjennomsnitt på ett av ca. 10.000,- bjørketrær og det tar nesten 30 år å vokse ut en solid bit chaga. Så vær varsom og ikke plukk om du ikke skal bruke den til noe.

Før i tiden tørket man chaga og brukte den som kilde til varme. Siden den har ekstremt høy tetthet kan en glødende chaga holde på varmen i flere dager.

Chagaens historie og egenskaper
Youtube: Chagaens helsemessige egenskaper
Forskning på Chaga

VÅR CHAGA

Vi høster vill Chaga fra skogen på østlandet, og behandler både soppen og naturen med respekt og omtanke. Vi er opptatt av å bevare vår flora og fauna, og vise hensynsfullhet og ydmykhet for dens rikdom og muligheter…

Ingen av våre Chaga-produkter har vært igjennom moderne fabrikkering, men er høstet, behandlet og pakket skånsomt og hygienisk, uten bruk av moderne redskaper eller remedier.